Kalundborg Blues- & Jazzclub

Sommer - Lørdag - Jazz

Kontoret's Gårdhave

 

Velkommen til Kalundborg Blues- & Jazzclub.

 

I 1960'erne var "Club Calu" i Kalundborg en af landets mest kendte jazzforeninger med optræden af såvel førende danske som ditto udenlandske musikereog et stort medlemstal. af forskellige årsager gik "Club Calu" efter en årrække i sig selv, ikke mindst fordi det var vanskeligt at få tilstrækkelig med ildsjæle til engagere sig i bestyrelsesarbejdet.

 

Til udelt glæde for mange kom jazzen tilbage i sidste halvdel af  1990'erne, hvor Ubberup Højskole

ved Kalundborg indførte undervisning i rytmisk musik, hvor især jazzmusikken var sat i højsædet.

I den forbindelse blev der månedligt arrangeret velbesøgte offentlige café-arrangementer samt desuden flere koncerter med kendte danske jazzmusikere. desværre for de jazzinteresserede valgte højskolens bestyrelse fter nogle år at udskifte musikken med emnet "Kost og Ernæring".

 

Tanken om, at jazzen igen skulle forlade Kalundborg var unægtelig trist. Det fik en lille initiativgruppe til at starte JAZZ-CAFÈENS VENNER. Fredag d. 3 november 2000 holdt man den første Cafékoncert på Café Carlzon i Kalundborg. Café Carlzon var jazzclubbens tilholdssted ved de første arrangementer, hvorefter de forløbne 6-7 år blev der holdt arrangementer på -

  Restaurant Gisseløre - Le Soleil - Bowlerhatten - Star Bowl - Sommer Lørdags Jazz på Kontoret

 

I januar måned 2007 kom der nye og gamle kræfter med i arbejdet på at give jazzclubben en ny start. Jazz-Caféens Venner er i dag ændret til Kalundborg Jazz Club - senere Kalundborg Blues & Jazzclub - med fast Koncertsted på Star Bowl Kalundborg.

 

Kalundborg Blues & Jazzclub arbejder stadig med at fremelske god jazzmusik det sker ved vor årlige Nytårskur - samt ikke mindst vor hyggelige Sommer - Lørdags - Jazz  arrangementer i KONTORETS hyggelige gårdhave. Vore koncertsted er KONTORET, Skibbrogade 44, 4400 Kalundborg

&

Kalundborg Blues- & JazzClub bliver støttet af: